Борш с чеснови хлебчета
Постна супа с цвекло, поднесена с хляб с аромат на чесън.
Необходими продукти:
За борша:
- доматено пюре
- цвекло
- моркови
- лук
- картофи
- чесън
- захар
- зеле
- малко корен целина
- оцет
- сол и пипер
- дафинов лист
За хлебчетата:
- 400 грама брашно
- 160 мл вода
- 5 грама захар
- половин пакет суха мая или 10 грама жива
- 10 мл растително масло
За чесновата глазура:
- 6 скилидки чесън
- 3 с.л. масло
- 3 с.л. вода
Начин на приготвяне:
1. Пригответе борша като кипнете вода и в нея варите рендосаното цвекло и доматеното пюре. В мазнината запържете нарязани на кубчета картофите със зелето, чесъна, магданоза, целината, захар, оцет, сол, пипер и дафинов лист. След това прибавете запръжката към цвеклото и оставете да ври докато картофите се разварят напълно.
2. Да се захванем за кнедлите с чесън: От продуктите за тестото замесете тесто, оставете го да втаса, премесете и оформете малки кифлички по около 50 грама всяка. Изпечете ги.
3. Направете глазурата като разтопите маслото, добавите в него намачкания чесън и накрая водата. Разбъркайте всичко заедно и топнете всяка от кифличките в соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ