Регистрация

Борш с телешко и кнедли

Борш с телешко и кнедли
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 3227

Украинска супа по руска рецепта с месо, зеленчуци и малки хлебчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За борша:

  • 600 грама телешко
  • 2 глави цвекло
  • 300 грама зеле
  • 4 картофа
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 сладка чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 2 домата
  • растителна мазнина
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. оцет
  • копър, дафинов лист, черен пипер и сол на вкус

За соса:

  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 3 скилидки чесън
  • 7 с.л. вода
  • 2 щипки сол

За кнедлите:

  • 120 мл вода
  • 320 грама брашно
  • 2 ч.л. захар
  • 10 грама мая
  • 1 яйце
  • масло или 2 ч.л. растителна мазнина за намазване на хлебчетата

Начин на приготвяне:

1. Сварете телешкото месо.

2. Цвеклото нарежете на тънки ленти.

3. Сложете цвеклото в бульона заедно с месото и добавете растителна мазнина, оцет, захар и сол. Оставете да къкри на слаб огън.

4. Наситнете лука и моркова, доматите обелете и нарежете на кубчета, а чушката - на малки хапки. Запържете ги в растителна мазнина.

5. Извадете месото от бульона и сложете в тенджерата зелето и картофите, нарязани на ситно. Варете за 15-20 минути.

6. Добавете цвеклото, черен пипер и дафинов лист, изсипете доматено-лучената запръжка и варете още 10 минути.

7. Нарежете на ситно месото, смесете го с чесъна за борша и наситнен пресен копър и върнете обратно в супата.

8. Добавете подправки на вкус и оставете да къкри на слаб огън за 30-40 минути.

9. Пригответе соса като смесите рендосания или скълцан чесън с водата и мазнината. Осолете.

10. Направете кнедлите като смесите 80 грама брашно с топла вода, захар, сол и мая и оставите на топло място да втасва докато удвои обема си.

11. Добавете останалото брашно, водата и замесете тесто.

12. Оформете малки топки, подредете ги без да се допират в тава, застлана с хартия за печене, разбийте яйцето и ги намажете с него.

13. Печете за 20 минути на 250 градуса.

14. Щом извадите от фурната, намажете коричката на кнедлите с масло.

15. Сервирайте заедно супата, кнедлите и соса и се насладете на уникално руско кулинарно трио.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта