Регистрация

Борш със сметана и бекон

Борш със сметана и бекон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4029

Пруски борш с месо и цвекло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г сварено и обелено цвекло
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. риган
  • сол
  • 1/4 ч.ч. пшенично брашно
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. оцет
  • 1/2 ч.ч. заквасена или незаквасена сметана
  • 4 ленти бекон (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и го сварете с ригана за 15 мин. в зеленчуковия бульон.

2. Прибавете цвеклото и брашното.

3. Разбийте с пасатор.

4. Върнете на котлона да кипне отново.

5. Овкусете със сол и оцет.

6. Нарежете лентите бекон на малки кубчета и ги запържете. Отцедете от мазнината.

7. Поднесете супата щедро украсена със заквасена сметана и запържения бекон.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта