Бонбони от тиква и ядки
Бонбони фъч с тиква, мед, орехи и ванилия.
Бон Апети
Излъчен на 24.01.2018
Апетитни домашни бонбони от тиква правят Лора и Стоян, за да ни покажат рецепта за оригинален фъч или карамелени хапки с много аромати. За оснва на следкиша се залага на традиционната комбинация от тиква, мед и орехи. Останалото е фъч традиция - мляко, масло, захар, подправки. Така на финала имаме домашни меки бонбони с приятен вкус и ядкова коричка.
Започваме като сваряваме тиквата и я отцеждаме от водата много добре. После пюрираме и си наситняваме орехите, за да е готово всичко, когато преминем към същинското готвене. Следва да кипнем мляко със захар, ванилия, тиквеното пюре и мед. Готви се до сгъстяване на сместа на 110 градуса, като се разбърква периодично в продължение на 10 минути. След това се добавя маслото, орехите и подправки - джиднжфил, кардамон и индийско орехче. Разбърква се добре и се маха от котлона. Сместа се охлажда, разбива се с миксер и се пресипва и заравнява в тава. След това се оставя да почине за 2 часа.
На финала от втвърденото вече пюре се режат правоъгълници, които се овалват в натрошени ядки шамфъстък. Можете да ги подредите в красива домашна бонбониера и да им се насладите с чаша чай или кафе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ