Боб с бекон и наденица
Бобена яхния с наденички и много зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 02.02.2018
Манджичка с боб на тиган - любимо българско ястие, особено когато се комбинират боб в доматено пюре, боб с бекон или боб с наденица. А в тази рецепта Лора и Стоян обединяват всичко любимо и го допълват с праз лук, моркови и целина, за да се получи идеално ястие за хапване в домашна обстановка.
Първо си нарязваме наденичките на шайби, а бекона на кубчета и ги запържваме на сух тиган. През това време наситняваме моркови, праз лук, целина и чесън и ги запържваме в отделената от месищата мазнинка. Когато покафенеят от всички страни, се добавя брашно и се запържва до кафяво. Налива се червено вино, след това пилешки бульон и в получената гозба се връщат бекона и наденичките. Добавят се домати от консерва и отцеден боб и се оставя да покъкри като се овкусява с мащерка, розмарин, сол и пипер.
Ястето се сервира топло с украса от клонка розмарин и хляб по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ