Бобена яхния с агнешко месо
Агнешко с бял боб, броколи, лук и моркови.
Необходими продукти:
- 250 г агнешко месо от бут, нарязано на парчета
- 200 г бял боб
- 200 мл горещ бульон – говежди или агнешки
- 6-8 цветчета броколи, разрязани наполовина
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 1 голям морков, ситно нарязан
- пресен магданоз
- 1 голям картоф, нарязан на парчета (ако предпочитате да е без кора, го обелете)
- малко масло
- малко мляко (10 мл)
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофа в леко подсолена вода.
2. Запържете лука в дълбок тиган, добавете и агнешкото месо.
3. Добавете боба и зеленчуците и бъркайте около 5 минути, за да се смесят добре.
4. Добавете бульона и оставете да заври на бавен огън.
5. Увеличете температурата, покрийте и оставете да ври половин час.
6. Когато картофът се свари, го отцедете и намачкайте добре, като добавите малко масло и мляко.
7. Преди да сервирате, поръсете яхнията с магданоз и разбъркайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ