Бланширани бели аспержи с яйца
Предястие от салата фелд с козе сирене, аспержи, поширани яйца, трохи и ядки.
Бон Апети
Излъчен на 16.04.2018
Свежа салата с валериана и аспржи правят Лора и Стоян, като превръщат зеленчуците в част от луксозно предястие с апетитен дресинг и глезорански добавки под формата на билкови трохи, печени орехи с пушен пипер, поширано яйце и козе сирене. С подобно блюдо можете да се нахраните, но едва ли ще имате късмета да се порадвате на чак толкова огромна порция от него.
Първо в салатената купа се приготвя дресинга от лимонова кора и сок, медена горчица, наситнени пресни мащерка, риган и магданоз. Добавя се сол и пипер, разбърква се и постепенно при непрестанно бъркане с телена бъркалка се налива зехтин до получаването на емулсия. Аспержите се почистват от твърдите крайща, бланшират се в подсолена вода за 1-2 минути и след това се нарязват на едро. Изсипват се в купата при дресинга и след това към тях се добавят нарязани на четвъртинки репички, червен лук на тънки полумесеци и измити и подсушени листенца валериана.
Отделно в чопър смиламе хляб с магданоз, овкусяваме го със сол и пипер и запичаме до получаването на ароматни трохи. В друг съд във фурната можете да поставите и орехите да се запекат за 10 минути. А през това време остава да поширате яйцата. Лора и Стоян дават ценни съвети за поширането им, които можете да попиете от видеото. След това яйцата трябва задължително да се охладят.
Салатата се разбърква с дресинга и се прехвърля в индивидуални порции. Отгоре се поставя по едно поширано яйце, резени козе сирене и се поръсва с трохите и нарязаните на едро печени орехи, овкусени с червен пушен пипер. А после остава да й се насладите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ