Бисквитки с шоколадова спирала
Вкусни домашни бисквитки с шоколадова спирала.
Необходими продукти:
- 2 1/4 ч.ч. универсално брашно
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. масло или маргарин
- 3/4 ч.ч. гранулирана захар
- 3/4 ч.ч. кафява захар
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 2 големи яйца
- 2 ч полу-сладък шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 190ºС и кипнете вода на котлона.
2. Смесете брашното, содата за хляб и солта в малка купа. Разбийте маслото, двата вида захар и ванилията в голяма купа на крем. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко. Прибавете брашнената смес.
3. Извадете така полученото тесто върху леко набрашнена работна повърхност и разточете голям и плосък квадрат.
4. Разтопете шоколада на водна баня.
5. Свалете от котлона, след като се разтопи и разбъркайте, за да се охлади до стайна температура.
6. Намажете приготвеното тесто с разтопения шоколад, така че да се покрие цялата горна повърхност.
7. Навийте тестото на руло от едната страна, покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за поне 30 мин.
8. Извадете тестото и нарежете кръгове от рулото. Сложете така получените бисквитки в тавичка за печене.
9. Печете 9 мин. или докато се изпекат равномерно и леко покафенеят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ