Бисквити с лешник
Сладки с ядки и ябълково пюре.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. универсално брашно
- 2 с.л. лъжици смлян лешник
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/3 ч.ч. светло кафява захар
- 1 яйце, леко разбито
- 1-1/2 с.л. лешниково масло (направата на домашно лешниково масло, е същата като при фъстъченото масло)
- 2 с.л. лъжици неподсладено ябълково пюре
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С.
2. Намажете с малко мазнина тавичка за печене на сладки или я покрийте с хартия за печене.
3. В дълбока купа смесете баршното със смляния лешник, бакпулвера и захарта.
4. В отделна купа смесете яйцето с лешниковото масло и ябълковото пюре.
5. Разбийте добре и прибавете към мокрите съставки брашнената смес. Разбъркайте с дървена лъжица, така че да получите тесто.
6. Оформете бисквитите като взимате по една супена лъжица от сместа и я пускате внимателно и на разстояние върху намазнената тавичка.
7. Печете 10-15 минути или до златисто.
8. Охладете върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ