Регистрация

Салата с пилешки гърди и грозде

Салата с пилешки гърди и грозде
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1451

Пилешко с грозде и ананас в майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г пилешко филе
  • 2 с.л. олио
  • 200 г бяло грозде (по възможност без семки)
  • 4 с.л. майонеза
  • 1/2 ч.л. къри на прах
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 250 г ананас от консерва
  • листа магданоз или кориандър по желание за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Ако гърдите са цели, разрежете през средата на дебелината на две по-тънки парчета. След това нарежете на хапки.

2. Сгорещете на умерен огън в голям тиган олиото и изсипете месцата. Бъркайте и гответе няколко минути докато месото побелее. После намалете котлона и оставете да се готви като периодично разбърквате. Нека покъкри 10 минути.

3. Докато месото се готви, в купа смесете майонезата с кърито и разбъркайте добре. Измийте гроздето и разделете зърната на половинки по дължина. Ако има семки, ги махнете.

4. Отцедете ананаса от сока на консервата и нарежете на парченца.

5. Овкусете месото със сол и пипер и опитайте. Ако е добре сготвено, го извадете с решетъчна лъжица, защото пуска вода.

6. Прехвърлете месото в купата с майонезения сос. Добавете гроздето и ананаса и разбъркайте. По желание поднесете с украса от листенца прясна билка.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта