Бейлис тирамису в чаша
Десерт в чаша с бисквити и сурови яйца.
В добрия споретен дух на Беа получваме едно предложение за сравнително диетичен и полезен десерт, особено подходящ за старт на деня или енергийно зареждане преди тренировка. За да се възползвате от енергийния му потенциал обаче, трябва да го хапнете около 2 часа преди да влезете в залата. Така хем ще изразходвате калориите от него, хем ще се радвате на сила и енергия, за да изпълните целите, които сте си поставили.
Беатрис нарича сладкиша си тирамису, защото в направата му се спазват основни стъпки от приготвянето на прословутия десерт. Залага се обаче и на здравословната част. Така вместо бишкоти, кулинарната атлетка се спира на пълнозърнести бисквити, които напоява в смес от еспресо и бейлис. Помнете обаче, че тези бисквити поглъщат по-малко течност, затова не прекалявайте с количеството на кафето и ликьора - няма нужда.
Следва да разбием белтъци на пяна. Ако стриктно държите да няма захар, разбийте ги с щипка сол и подсладете със стевия. В отделен съд се разбиват жълтъците със заквасена сметана и после се обединяват с белтъците. Накрая в чашка се изсипва от крема, редят се бисквити, крем, бисквити... и така колкото ви е сладко и необходимо. Можете да охладите десерта или да си го хапнете веднага. По желание преди поднасяне поръсете с какао на прах.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ