Безмесна паста с чесън
Спагети с билки и чеснов аромат.
Бързи, вкусни и лесни спагети ни показва каналът Хапка, като предлага да си сготвим италианското основно без месо, за да се насладим на чистия и плътен вкус на тестеното изделие. Затова си заслужава да купите качествени спагети, талятели или друг вид дълга паста по ваше желание, а след това за по-малко от половин час да си направите с нея апетитно основно, което можете да опикантите подобаващо. Авторите изчисляват, че порция от ястието излиза около 1 лев, затова платото може да се окаже вкусен и евтин обяд, който ако разполагате с печка, можете да забъркате дори на работното място.
Пастата се слага да се свари за 8 минути в кипяща подсолена вода. През това време нарязваме чесъна и магданоза и измиваме лимоновата кора от восъка, с който е обработена, за да изглежда плода свеж. Сгорещяваме зехтин в тиган и в него запържваме чесъна. После добавяме сварената и отцедена паста, доливаме малко от бульона, в който се е готвила и овкусяваме със сол и лют пипер или чили на прах. Поръсваме с магданоза, вадим от тигана и разпределяме в порции. Остана само да овкусим индивидуално всяко блюдо с настъргана лимонова кора, рендосан пармезан и черен пипер на вкус. Готово е за хапване!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ