Безглутенови морковени мъфини
Кекесчета с моркови и фурми.
Необходими продукти:
- 180 г едро настъргани моркови
- 3 яйца
- 2 с.л. мляко
- 75 г златисти стафиди
- 75 г сушени фурми, нарязани
- 75 мл царевично олио
- 100 г много фина захар
- 50 г масло, разтопено
- кората на 1 портокал
- 175 г безглутеново брашно
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л.смляна канела
- 1 с.л. портокалов сок
- 1 с.л. кленов сироп
За глазурата:
- 300 г крема сирене
- 2 с.л. течен мед
- кората на 1 портокал
Начин на приготвяне:
1. Сложете 10 хартиени чашки за мъфини в тавичка и загрейте фурната на 200ºC.
2. Сложете течните необходими продукти в купа - разтопеното масло, 3-те яйца, олиото, млякото и след това добавете захарта. Разбийте с електрически миксер на гладка смес и добавете фурмите, стафидите, портокаловата кора, кленовия сироп и настърганите моркови. Разбъркайте хубаво.
3. Пресейте в тази смес брашното, канелата и бакпулвера и смесете внимателно. Разпределете течното тесто в чашките за печене.
4. Печете 20 мин. или докато клечка за зъби, пъхната в средата, излиза чиста. Охладете върху решетка.
5. Смесете продуктите за глазурата и намажете мъфините, след като са се охладили напълно. Оставете в хладилника до поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ