Безглутенови гофрети от оризово брашно
Палачинки от оризово брашно със сладолед, плодове и сметана.
Тази рецепта е за всички, които искат да заменят традиционното бяло брашно с по-полезен продукт, без да спират да си хапват любимите тестени десерти и закуски. Ето едно гъсто тесто за палачинки, което се готви идеално в гофретник, но можете да изпечете и на тиган като дебели малки палачинки.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. оризово брашно
- 1/4 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. вода
- топинг по желание - сладолед, мармалад, мед, шоколад, бита сметана, плодове и всякакви комбинации между тях
Начин на приготвяне:
1. В купа изсипете брашното и захарта, разбъркайте ги заедно, налейте водата и размесете добре с вилица. Покрийте със стреч фолио и пуснете за 3:30 минути в микровълновата фурна.
2. Отгърнете фолиото, разбъркайте сместа и върнете в микровълновата за още 30 секунди. След това разбъркайте отново. Трябва да е станала доста гъста смес, но не се притеснявайте.
3. Разпределете я в намаслен тиган и сплескайте, за да оформите малки палачинки. Можете също да слагате части от сместа в гофретник. Количеството е за 4 гофрети. Печете до готовност.
4. След изваждане гарнирайте с любимия си топинг за палачинки. Много е вкусно с мед и орехи, сладолед и шоколадов кувертюр, бита сметана и плодове. Изберете си най-апетитното.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ