Регистрация

Бананов сладкиш с бисквити и крем

Бананов сладкиш с бисквити и крем
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2486

Бананаов пудинг с основа от бисквити, плодова сърцевина и заливка от яйчен крем с ликьор.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйчени жълтъка
  • 3/4 ч.ч. захар
  • 3 с.л. картофено нишесте
  • 500 мл мляко
  • 50 мл ликьор по желание (най-добре ако имате бананов или амарето)
  • 1 пакет ванилова захар или есенция
  • 2 банана
  • 2 ч.л. лимонов сок
  • 1 опаковка от любимите ви бисквити (можете да използвате с парченца шоколад, а също тунквани, канелени или ванилови)
  • 80 г масло

Начин на приготвяне:

1. Разбийте на средна степен с миксер жълтъците със захарта до хомогенност. Работете в огнеупорен съд, за да не ви се налага да пресипвате след това.

2. Налейте постепенно млякото, а след това прибавете внимателно и нишестето.

3. Преместете сместа на средно загрят котлон и кипнете. Разбърквайте периодично докато се сгъсти. Ако закипи бурно или започне да залепва, намалете огъня. Щом се превърне в гъст яйчен крем, махнете от печката.

4. Добавете ванилията и ликьора и разбъркайте докато кремът ги поеме. Оставете настрани за 20 минути, като разбърквате през няколко минути, за да не хване коричка.

5. Смесете в неметален съд лимоновия сок с 3 с.л. вода. Обелете бананите, нарежете ги на кръгчета и ги накиснете в сместа. Така ще ги предпазите от потъмняване, което прави сладкиша неугледен.

6. Маслото разтопете на стайна температура, а бисквитите скълцайте или направете на трохи в блендер. Залейте с маслото, разбъркайте и разпределете на дъното на неголяма тава с високи бордове, застлана с пергаментова хартия. Печете за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

7. Върху леко охладения блат наредете банановите резени, а отгоре залейте с крема. Приберете в хладилник, за да се стегне хубаво. По желание декорирайте слдкиша с бита сметана, плодове, листенца мента или друга украса по желание. Можете да поднесете с топка сладолед.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта