Бабиното пърженко с чушки, домати и лук
Постна манджа с печени чушки, доматен сос и задушен лук.
Бабино постно пържено с доматен сос, което можете да поднесете с бучка бяло сирене, комат хляб и да си оближете пръстите при народния вкус на апетитна гозба готви Иван Звездев, гостувайки в село Остров. Това не е рецепта за любетиелите на модерните вкусове и привържениците на гурме ястията, но определено ще зарадва търсачите на кулинарни спомени от детството.
Първо се изпичат сладки и люти чушки. Доматите се обелват и се рендосват на едро ренде. Изсипват се в тиган с малко сгорещена мазнинка и се оставят да къкрят докато водата им изври. През това време се наситнява голямо количество лук и се задушава в олио. Към него се добавят наситнените и обелени печени чушки и се залива с доматеното сосче. Овкусява се със сол, по желание с чубрица и се поръсва с пресен магданоз. Сервира се с бучка бяло сирене.
Доста вкусно и народно. А как точно се прави - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ