Регистрация

Баба гануш - израелско постно ястие

Баба гануш - израелско постно ястие
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5186

Арабска гоздба с тахан и патладжани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи патладжана
  • ½ ч.ч. тахан
  • 2 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • зехтин
  • сол
  • кимион

Начин на приготвяне:

„Баба гануш“ е яхния с патладжани от Близкия Изток. Ястието има специфичен опушен вкус. Обикновено се сервира с питка.

1. Опечете патладжаните във фурна на 220°С за 45 мин.

2. Когато обвивката им почернее и загори, извадете патладжаните от печката, издълбайте вътрешността им и я поставете в друг съд.

3. Намачкайте вътрешността на патладжана с вилица и добавете тахана.

4. Добавете счукания чесън и изцедете сока на един лимон в сместа.

5. Добавете обилно количество зехтин.

6. Добавете сол, кимион и разбъркайте, докато получите гладка смес.

7. Сервирайте ястието изстудено.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта