Апетитно пиле терияки
Пилешко по азиатски с коричка от домашен терияки сос.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешко месо без кост (гърди или месо от бутчета)
- 1 с.л. с връх галета
- 1 с.л. студена вода
- 1/3 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. соев сос
- 1/4 ч.ч. ябълков оцет (или оризов)
- 4 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. пресен рендосан джинджифил
- 1/4 ч.л. млян черен пипер
- зелен лук и бял сусам за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. В касерола изсипете соевия сос, захарта, галетата, водата, оцета. Добавете намачкания на паста чесън, джинджифила и пипера. Подгрявайте на умерен огън докато се получи сгъстен сос с карамелен цвят.
2. Месото намажете хубаво със сос от едната страна. Положете в тава и намажете и от горната страна.
3. Печете в сгорещена на 200 градуса фурна, като намазвате със сос през 10 минути. Ако готвите гърди - печете 30 мнути. Ако пък са бутчета - гответе 40 минути. На 20-тата минута обърнете бутчетата.
4. Поднесете топлото месо с поръска от пресен лук и бял сусам за автентична визия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ