Апетитна манджа със свинско, лук и моркови
Яхния от свински хапки със зеленчуци и бульон.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско
- 3 с.л. олио
- 1-2 глави лук
- 3-4 моркова
- 5 скилидки чесън
- 1-2 стебла целина
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. канела на прах
- 1/2 ч.л. куркума
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. доматен концентрат
- 2 с.л. брашно
- 500 мл пилешки или друг месен бульон
- листенца пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, морковите нарежете на кръгчета, а целината на тръбички с дължина 2 см. Месото нарежете на хапки.
2. Сгорещете в голям тиган, който си има капак, 2 с.л. олио и запържете на силен огън месото, за да се запечата от всики страни. След като хване коричка и побелее, махнете от тигана и почистете съда, за да продължите готвенето си в него.
3. Сгорещете 1 с.л. олио, добавете лука и гответе три минути. Добавете сухите подправки и доматения концентрат и разбъркайте хубаво.
4. Вкарайте и морковите с целината в ястието, поръсете брашното и гответе няколко минути при постоянно бъркане. Върнете мръвките в манджата.
5. Залейте с бульона, размешайте и похлупете с капака. Оставете да се готви на умерен към слаб огън под капак за 1 час след кипването.
6. Поднесете с поръска от пресни листенца магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ