Алфахорес - слепени сладки с кондензирано мляко
Аржентински сладки с хрупкава текстура.
Необходими продукти:
- 3 жълтъка
- 200 г масло
- 150 г захар
- 1 пакет ванилова захар
- 3 с.л. ликьор (или вода)
- 200 г брашно
- 300 г царевично брашно
- 1 пакет бакпулвер
- 1 малка консерва кондензирано мляко или дулсе де лече
- кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
1. Маслото на стайна температура рзбийте със захарта до гъст крем. Добавете ваниловата захар и едно по едно при непрестанно разбиване вкарайте и жълтъците. Когато се получи гладка смес пак постепенно прибавете двата вида брашно и набухвателя. Налейте ликьора и замесете тесто.
2. Разстелете тестото на плота и с формичка за сладки изрежете вашите алфахорес. Ако тестото е прекалено меко, приберете в хладилника за 30 минути. Подредете с предвидено отстояние в тава, застлана с хартия за печене и гответе 15 минути на 170 градуса във фурната. Оставете да се охладят преди да отлепяте от хартията. И без това ще имате няколко тура на печене, освен ако не готвите в професионална голяма печка.
3. Кондензираното мляко можете да превърнете в дулсе де лече като сложите консервата да се вари без да я отваряте на слаб огън за 2-3 часа. Ако не ви се занимава, оставете си го така.
4. Взимайте готова сладка, намазвайте едната ѝ страна с неголямо количество кондензирано мляко или дулсе де лече и лепете втора сладка. След това намажете страниците с още кондензирано мляко и топнете в паничка с кокосови стърготини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ