Регистрация

Алфахорес - слепени сладки с кондензирано мляко

Алфахорес - слепени сладки с кондензирано мляко
Средно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 2163

Аржентински сладки с хрупкава текстура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 жълтъка
  • 200 г масло
  • 150 г захар
  • 1 пакет ванилова захар
  • 3 с.л. ликьор (или вода)
  • 200 г брашно
  • 300 г царевично брашно
  • 1 пакет бакпулвер
  • 1 малка консерва кондензирано мляко или дулсе де лече
  • кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

1. Маслото на стайна температура рзбийте със захарта до гъст крем. Добавете ваниловата захар и едно по едно при непрестанно разбиване вкарайте и жълтъците. Когато се получи гладка смес пак постепенно прибавете двата вида брашно и набухвателя. Налейте ликьора и замесете тесто.

2. Разстелете тестото на плота и с формичка за сладки изрежете вашите алфахорес. Ако тестото е прекалено меко, приберете в хладилника за 30 минути. Подредете с предвидено отстояние в тава, застлана с хартия за печене и гответе 15 минути на 170 градуса във фурната. Оставете да се охладят преди да отлепяте от хартията. И без това ще имате няколко тура на печене, освен ако не готвите в професионална голяма печка.

3. Кондензираното мляко можете да превърнете в дулсе де лече като сложите консервата да се вари без да я отваряте на слаб огън за 2-3 часа. Ако не ви се занимава, оставете си го така.

4. Взимайте готова сладка, намазвайте едната ѝ страна с неголямо количество кондензирано мляко или дулсе де лече и лепете втора сладка. След това намажете страниците с още кондензирано мляко и топнете в паничка с кокосови стърготини.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта