Регистрация

Оригинален сладко-кисел сос с чили

Оригинален сладко-кисел сос с чили
Лесно   |   Порции 400 мл   |   Видяна: 2335

Как се прави сладко-кисел сос в Китай?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г люти чушлета - средно люти или леко пикантни (оригиналът е с червено чили)
  • 1-2 силно люти чушки - червени
  • 60 г чесън
  • 200 мл вода
  • 30 мл рибен сос/фиш сос
  • 30 мл оцет 9%
  • 8 г сол
  • 200 г захар + 150 мл вода
  • 10 г царевично нишесте + 50 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Нарежете в чопър на едро пикантните и лютите чушки, добавете скилидките чесън и залейте с 200 мл вода.

2. Смелете на каша и прехвърлете в касерола. Сложете на котлона на слаб към умерен огън.

3. Добавете рибения сос, оцета, солта и захарта. Бъркайте докато кипне.

4. Залейте със 150 мл вода, изчакайте да кипне и варете 5 минути.

5. Прехвърлете царевичното нишесте в купичка, залейте с 50 мл студена вода и разбъркайте на каша. Изсипете на тънка струйка в касеролата и размешайте хубаво.

6. Изчакайте да кипне, оставете да ври 2-3 минути на слаб огън и след това махнете от котлона. Охладете и можете да сервирате своя истински сладко-кисел сос по китайски, както би трябвало да се приготвя по оригинална рецепта.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта