Регистрация

Азиатски свински кюфтенца на тиган

Азиатски свински кюфтенца на тиган
Средно   |   Порции 12-16 броя   |   Видяна: 1170

Мини кюфтета от свинска кайма с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинска кайма
  • 3 стръка пресен лук
  • 2 с.л. чили сос
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. рибен сос
  • няколко стръка кориандър
  • няколко стръка магданоз
  • няколко листа босилек
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. сол
  • 2 с.л. черен пипер
  • растителна мазнина за готвене
  • майонеза, багета, моркови, дайкон, люта чушка, оцет, захар, сол, сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Изсипете каймата в купа и оставете да "диша".

2. През това време наситнете лука и зелените листни зеленчуци. Прибавете ги към мляното месо, добавете и подправките и разбъркайте хубаво.

3. С навлажени ръце оформяйте малки кръгли кюфтенца от сместа. Печете ги в намазнен тиган с незалепващо дъно.

4. Ако с кюфтенцата искате да направите азиатски сандвич, то още преди да започнете да се занимавате с месната част направете зеленчуците. Нарежете 1 голям морков и 250 г дайкон на лентички. Лютата чушка - на шайби. Изсипете ги заедно в купа, поръсете с 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 2 ч.л. сусамово олио и 3 с.л. оризов оцет (може и с обикновен). Разбъркайте и оставете да се мариноват за поне 30 минути.

5. Багетата се разделя две части през средата по дължина и по желание на още 2 или 3 части през ширината. Долната кора по желание се издълбава леко, за да има повече място за плънка. Намазва се с майонеза, редят се зеленчуци, а после и кюфтенца. Горната кора също се маже с майонеза и се захлупва като капаче.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта