Агнешко по индийски с ориз и стафиди
Средно | Порции 6
| Видяна: 2226
Агнешки бут с оризова гарнитура.
Бон Апети
Излъчен на 18.03.2016
Тази рецепта е особено специфична не защото би затруднила някой с приготвянето си, а заради нетрадиционните за българския вкус подправки, които се използват в нея. Агнешкото бутче се маринова за денонощие (или поне 12 часа) в сос от кисело мляко с традиционни индийски подправки. Оризът, върху който се поднася месото пък се смесва с дафинов лист и стафиди, които допринасят за пълната му екзотика.
Най-важните съставки
агнешка плешка, агнешки бут, агнешко, джинджифил, канела, кимион, кисело мляко, куркума, лук, масло, ориз, паста от чесън и джинджифил, сол, сол и пипер, стафиди, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 ден
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ