Агнешко на скара по индонезийски
Агнешки сатай или шишчета по индийски с фъстъчено масло.
Необходими продукти:
- 500 г агнешки пържоли
- 4 с.л. индонезийски сладък соев сос
- 2 ч.л. сол
За фъстъчения сос:
- ½ чаша пържени фъстъци
- 150 г тръстикова захар
- 3 скилидки чесън
- 3 червени чили чушки (или на вкус)
- 3 листа от лайм
- ½ чаша вода
- 1 ч.л. сол (или на вкус)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете агнешкото на хапки.
2. Мариновайте го със сол и индонезийски сладък соев сос за около 30-45 минути.
3. Забийте хапките агнешко с бамбукови пръчици.
4. Печете на скара, докато стане златисто кафяво.
На фъстъчения сос:
1. Счукайте фъстъците, чесъна, червените чили чушки и тръстиковата захар в хаванче, докато получите гладка смес.
2. Добавете постепенно вода, докато получите желаната консистенция.
3. Загрейте тиган и капнете вътре зехтин.
4. Сложете вътре соса, добавете сол и листа лайм.
5. Гответе, докато заври.
Сервирайте агнешкото с фъстъчения сос и поръсено със сладък индонезийски соев сос и малко пържен лук шалот.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ