Агнешко бутче с розмарин
Агнешко на фурна с розмарин и чесън.
Необходими продукти:
- 1 агнешко бутче (около 2,5-3 кг с костта)
- 1 глава чесън
- сол и черен пипер на вкус
- 4 с.л. олио
- 2-3 клонки пресен розмарин
Начин на приготвяне:
1. Агнешкия бут почистете добре. Обелете главата чесън и всяка обелена скилидка разполовете по дължина.
2. Направете прорези в месото и забучете в тях чесънчетата.
3. Обтрийте със сол и пипер хубаво и сложете в тава за печене, на дъното на която сте сипали 50-80 мл вода.
4. Залейте с олиото и разтъркайте отново.
5. Положете клонките розмарин върху мръвката, увийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 2 часа.
6. Разгърнете фолиото и допечете за още час. Оставете да почине 15 минути след изваждане от фурната и чак тогава нарежете.
7. Сервирайте с гарнитура по желание и хапвайте докато е топличко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ