Агнешки пържоли с портокалова глазура
Пържоли с глазура от портокалов сок и кленов сироп.
Необходими продукти:
- 2 агнешки пържоли, дебели поне 3 см
- чесън на прах или настърган чесън
- сол и пипер
- 2 с.л. олио
- 3 с.л. кленов сироп или мед
- половин чаша портокалов сок
Начин на приготвяне:
1. Натрийте агнешките пържоли с настъргания чесън или поръсете с чесън на прах. Овкусете със сол и пипер.
2. Загрейте олиото в тиган. Сложете пържолите на един слой. Пържете за 6 минути на средна към висока температура. Обърнете и пържете още 5 минути. Прехвърлете агнешкото в чиния и го дръжте на топло, докато направите глазурата.
3. След като сте извадили агнешкото от тигана, изсипете вътре портокаловия сок и кленовия сироп. Усилете температурата на висока и оставете да ври непокрито за около 5 минути, докато сосът се сгъсти (започват да се образуват мехурчета, които имат кафяв цвят и не се пукат веднага). Изсипете готовата глазура върху пържолите и сервирайте.
Съвети:
1. Чесънът премахва миризмата на агне, от която много хора се оплакват и която отблъсква от агнешкото.
2. Когато сложите пържолите в тигана, вече не ги мърдайте. Горещината ще ги карамелизира и ще направи коричка, която ще попречи на соковете им да изтекат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ