Регистрация

Агнешки пържоли с портокалова глазура

Агнешки пържоли с портокалова глазура
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3712

Пържоли с глазура от портокалов сок и кленов сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 агнешки пържоли, дебели поне 3 см
  • чесън на прах или настърган чесън
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио
  • 3 с.л. кленов сироп или мед
  • половин чаша портокалов сок

Начин на приготвяне:

1. Натрийте агнешките пържоли с настъргания чесън или поръсете с чесън на прах. Овкусете със сол и пипер.

2. Загрейте олиото в тиган. Сложете пържолите на един слой. Пържете за 6 минути на средна към висока температура. Обърнете и пържете още 5 минути. Прехвърлете агнешкото в чиния и го дръжте на топло, докато направите глазурата.

3. След като сте извадили агнешкото от тигана, изсипете вътре портокаловия сок и кленовия сироп. Усилете температурата на висока и оставете да ври непокрито за около 5 минути, докато сосът се сгъсти (започват да се образуват мехурчета, които имат кафяв цвят и не се пукат веднага). Изсипете готовата глазура върху пържолите и сервирайте.

Съвети:

1. Чесънът премахва миризмата на агне, от която много хора се оплакват и която отблъсква от агнешкото.

2. Когато сложите пържолите в тигана, вече не ги мърдайте. Горещината ще ги карамелизира и ще направи коричка, която ще попречи на соковете им да изтекат.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта