Агнешки Адана кебап върху питки на грил
Турски дюнер с агнешки шиш и домашен плосък хляб.
Бон Апети
Излъчен на 03.10.2016
Това НЕ е оригиналната рецепта за Адана кебапчета, защото в тази интерпретация се добавя вместо агнешка лой, телешка кайма. Но и днешния вариант е наслада за чревоугодниците и любителите на тежките мръвки. Сместа от мляно агнешко и телешко месо се овкусява с пасирана червена чушка, червен лук, чесън и ориенталски подправки, а след това се пече на скара или грил тиган под формата на големи шишове. А докато месото се готви, водещите предлагат да си направим сами и хляба, с който да сервираме сочните мръвки. Това са плоски питки с жива мая, които се пекат също на скарата, за да се ароматизират на апетитния цър-пър. Вижте точно как се прави тази вкусотия във видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ