Регистрация

Автентична салца Юкатан Хабанеро

Автентична салца Юкатан Хабанеро
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3117

Много лют чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • оцет
  • чили чушка, сорт Хабанеро (ако не разполагате с такава, рецептата позволява и обикновена чили чушка)
  • 6 скилидки чесън
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Препечете чилито и чесъна (с люспите) до омекване на чесъна и докато чушлетата се почернеят.

2. Извадете дръжките и семената на чушлетата и обелете чесъна.

3. Разбъркайте чилито и чесъна с оцет в блендер.  Добавяйте оцет, колкото е необходимо, така че да се получи гъст сос.

4. Прибавете няколко щипки сол и разбъркайте. Съхранявайте в хладилник и поднесете с тако, фахита или нещо друго.

*Внимавайте с чилито, защото е много люто - измийте хубаво ръцете си след това. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 10-15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта