Регистрация

Яхния с телешко, картофи, праз и сухи чушки



Яхния с телешко, картофи, праз и сухи чушки
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2757

Телешка яхния с много зеленчуци и картофена гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.02.2018

Домашна яхния за цялата фамилия показват Лора и Стоян като правят манджа с телешко и много зеленчуци, която се поднася в компаията на запечени на фурна подлютени варени катофи. Ястието е вкусно, шарено и комбинира крехко телешко месо с моркови, чушки, праз лук, пащърнак и целина.

Започваме като накисваме сухи чушки във вряла вода за поне половин час. След това нярязваме месото на хапки и го овкусяваме със сол и пипер. После се захващаме със зеленчуците като наситняваме голямо количество чесън, след това праз лук, пащърнак, моркови и корен целина. Месото овалваме в брашно, запържваме в сгорещен зехтин в тенджерата, в която ще готвим и изваждаме. На негово място вкарваме зеленчуците и ги запържваме, за да запазят аромата си и да придобият хрупкава обвивка. Отделно слагаме картофите да се сварят.

Чушките се пюрират заедно с водата, в която са киснали. Запържените зеленчуци се заливат с чушковото пюре, доматен концентрат и телешки бульон. Запържените месца се връщат в тенджерата, добавя се сол и пипер и клонка мащерка и се оставя да къкри до готовност.

Сварените картофи се обелват, редят се в намазнена тава, натискат се, за да се разчупят и се поливат със зехтин. Овкусяват се със сол и лют пипер и се запичат на фурна за 20-30 минути. Яхнията се поднася в компанията на картофите и хляб по желание.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта