Яхния със свинско, лук, домати и грах
Свински гулаш с мръвки и зеленчуци в доматен сос.
Необходими продукти:
- 650-700 г свинско
- 2 с.л. растителна мазнина за готвене
- 2 глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1 морков
- 3 червени твърди домата
- 1 червена сладка чушка
- 1,5 с.л. брашно
- 1,5 с.л. доматен концентрат
- 1 ч.л. черен пипер
- 2 ч.л. сол
- 600 мл вода
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сух кориандър (ако имате)
- 2 дафинови листа
- 80 г грах по желание
- босилек или магданоз за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на хапки. Лука и моркова нарежете на кубчета, червената чушка на парчета, а доматите на по-малки парченца.
2. Сгорещете олиото на силен огън и запечатайте месото като разбърквате докато побелее от всички страни. Ще са необходими около 4 минути.
3. Добавете лука, пресирайте скилидките чесън, намалете огъня и гответе още 3-4 минути при периодично разбъркване.
4. Добавете моркова, чушката и доматите и гответе още няолко минути. Поръсете брашното и пържете още малко.
5. Прибавете доматения концентрат, солта и пипера и след като размешате добре, постепенно налейте топла или вряла вода. Изчакайте да кипне и добавете захарта, кориандъра и дафиновите листа. Оставете под капак за 5-8 минути.
6. Ако ще слагате грах, добавете го сега и гответе още 15 минути под капак. После поднесете топло с поръска от пресни листа подправки - босилек или магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ