Яхния от тиквички с булгур
Необходими продукти:
- 3 броя тиквички
- 3 супени лъжици булгур
- 3 супени лъжици олио (зехтин)
- 1 супени лъжица брашно
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 1 червена чушка
- 1 морков
- 1 глава кромид лук
- 1 връзка пресен копър
- 1 супена лъжица зеленчукова пикантина
- 1 супена лъжица доматено пюре
Начин на приготвяне:
1. Нарязвате зеленчуците (без тиквичките) на дребно и ги задушавате с мазнината в тенджера за около 5 мин.
2. Прибавяте брашното и червения пипер.
3. Всичко това заливате с литър и половина гореща вода и оставяте да къкри на умерен огън около 20 мин.
4. Нарязвате на едри кубчета тиквичките и ги добавяте към ястието и с тях се задушава още 15 мин.
5. Добавяте пикантината, доматеното пюре и булгура. С тях къкри още 10 мин.
6. Ястието е готово. Махнете го от котлона и чак тогава добавете към него нарязаният на ситно копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ