Яхния от зелен боб и червени чушки
Пържени зеленчуци със сирене.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. зелен фасул
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 1 ситно нарязана червена чушка
- 4 резена сирене
- 1 1/2 с.л. преварена вода
- 1 с.л. смлян босилек
- 1 с.л. масло
- 1 скилидка чесън, пресована
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Запържете червените чушки, лука и чесъна докато чушките омекнат, а лука стане прозрачен.
2. Прибавете зеления лук, нарязан на жулиени и разбъркайте, така че бобените шушулки да се покрият с олиото.
3. Наръсете с босилека и сол и пипер на вкус.
4. Прибавете преварената вода и оставете на котлона докато течността се изпари.
5. Прибавете сиренето и опитайте на вкус.
6. Сервирайте яхнията топла със сварени картофи или бял ориз. Към зеленчуците можете да добавите и краставици или тиквички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ