Ястие с артишок
Артишок с моркови и картофи.
Необходими продукти:
- 4 бр. артишок
- 2 гл. лук
- 1 картоф
- 1 морков
- 1 портокал
- соеви кълнове
- 1 л. вода
- 90 г зехтин екстра върджин
- 20 г захар на кристали (1 с.л.)
- 5 г сол (1 ч.л.)
- копър
Начин на приготвяне:
1. Вземете широка тенджера.
2. Сложете артишока вътре с главата надолу.
3. Излейте водата в тенджерата.
4. Разтворете захарта в нея.
5. Добавете нарязания лук, картофи, моркови и соевите кълнове.
6. Полейте с малко зехтин.
7. Излейте в тенджерата 1 чаша прясно изцеден портокалов сок или 1/2 чаша прясно изцеден лимонов сок.
8. Добавете солта.
9. След като заври, намалете огъня на по-ниска степен.
10. Оставете да ври на слаб огън за един час.
11. Сервирайте ястието студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ