Регистрация

Яйчен флан - бърза рецепта за ванилов крем карамел

Яйчен флан - бърза рецепта за ванилов крем карамел
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1222

Крем карамел с ванилия по най-лесния начин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 мл мляко
  • 4 яйца
  • 8-10 с.л. захар
  • 4 с.л. вода
  • 2 ампули ванилия или 2 с.л. течен ванилов екстракт, или 2 пакета ванилова захар, или 4 пакетчета ванилова есенция

Начин на приготвяне:

1. Пригответе си 4 купички за брюле или 6 купички за суфле или крем карамел.

2. В тиган с незалепващо покритие изсипете захарта и включете на умерен котлон. Залейте с водата и чакайте докато сместа се превърне в златист карамел. Разпределете я в купичките.

3. Разбийте останалата захар с яйцата, добавете млякото и ванилията и бъркайте до хомогенност. Разпределете през цедка в купичките. Отгоре завийте с алуминиево фолио.

4. Съдинките поставете в тава, на дъното на която сте поставили домакинка хартия, а отгоре сте наляли вода. Загрейте тази установка заедно с фурната, която трябва да е на 150 градуса. Кремчетата влизат директно в горещия съд с врялата вода.

5. Печете в предварително загрятата фурна за един час като не променяте температурата.

6. След изваждане охладете и после обърнете в чиния. Ако искате да хапвате топло, яжте директно от съдинката, защото в топъл вариант фланът няма да се извади.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта