Яйчено руло от бутер тесто с плънка
Бутер руло с плънка от гъби и колбас.
Необходими продукти:
- 1 бутер тесто
- 6 яйца
- 200 г печурки
- 200 г колбас по избор (шунка, бекон, салам и др.)
- 100 г кашкавал или друго жълто сирене
- 1 с.л. масло
- китка нагданоз
- сол и пипер на вкус
- жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
1. Набрашнете си плота и разточете леко бутертестото върху него. След това с нож разрежете двата надлъжни края по ширина на ленти с дебелина около 2 см. и дължина навътре около 7 см. Средата трябва да остане ненарязана, а нарязаните крайща от двете страни да са огледални. Идеята е, че в средата се сипва плънката, а после крайщата я обгръщат като се редуват от дясно и ляво. Така се образува много красива плетеница.
2. Почистете и нарежете гъбите. Яйцата разбийте в съд с подправки на вкус. Магданоза - наситнете, а колбаса нарежете в желани от вас формички.
3. В тиган сгорещете маслото и запържете в него гъбите. Щом течността им започне да извира, добавете колбаса. След това изсипете яйчената смес, разбърквайте докато започне да се стяга и после добавете кашкавала и магданоза. Махнете от огъня. Целта е да остане леко течно.
4. Докато чакате плънката да се охлади една идея, пуснете фурната да загрява на 190 градуса. Застелете си тавичка с хартия за печене.
5. Охладената яйчена плънка изсипете в средата на тестото. Започнете да загръщате лентичките в крайщата като редувате страните.
6. Готовото руло прехвърлете в тавата. Намажете с разбито яйце отгоре и печете докато се получи апетитна златиста коричка. Ако започне да загаря бързо, намалете градусите. 20-25 минути ще са напълно достатъчно за готвенето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ