Регистрация

Яйчено руло от бутер тесто с плънка

Яйчено руло от бутер тесто с плънка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2535

Бутер руло с плънка от гъби и колбас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бутер тесто
  • 6 яйца
  • 200 г печурки
  • 200 г колбас по избор (шунка, бекон, салам и др.)
  • 100 г кашкавал или друго жълто сирене
  • 1 с.л. масло
  • китка нагданоз
  • сол и пипер на вкус
  • жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

1. Набрашнете си плота и разточете леко бутертестото върху него. След това с нож разрежете двата надлъжни края по ширина на ленти с дебелина около 2 см. и дължина навътре около 7 см. Средата трябва да остане ненарязана, а нарязаните крайща от двете страни да са огледални. Идеята е, че в средата се сипва плънката, а после крайщата я обгръщат като се редуват от дясно и ляво. Така се образува много красива плетеница.

2. Почистете и нарежете гъбите. Яйцата разбийте в съд с подправки на вкус. Магданоза - наситнете, а колбаса нарежете в желани от вас формички.

3. В тиган сгорещете маслото и запържете в него гъбите. Щом течността им започне да извира, добавете колбаса. След това изсипете яйчената смес, разбърквайте докато започне да се стяга и после добавете кашкавала и магданоза. Махнете от огъня. Целта е да остане леко течно.

4. Докато чакате плънката да се охлади една идея, пуснете фурната да загрява на 190 градуса. Застелете си тавичка с хартия за печене.

5. Охладената яйчена плънка изсипете в средата на тестото. Започнете да загръщате лентичките в крайщата като редувате страните.

6. Готовото руло прехвърлете в тавата. Намажете с разбито яйце отгоре и печете докато се получи апетитна златиста коричка. Ако започне да загаря бързо, намалете градусите. 20-25 минути ще са напълно достатъчно за готвенето.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта