Яйце в тост
Яйце в тост за закуска.
Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1 филийка хляб, за предпочитане по-дебела
- солено масло
Начин на приготвяне:
1. С помощта на формичка за сладки или на чаша изрежете дупка в средата на филийката хляб.
2. Намажете с масло от двете страни.
3. Намажете с малко масло тиган за пържене и сложете хляба в него.
4. На слаб огън счупете яйцето в дупката.
5. Когато яйцето се втвърди, обърнете от другата страна и гответе още известно време.
6. Сложете в чиния и поднесете.
Забележки:
1. За да не изгори хлябът, трябва да готвите на слаб огън, така че, ако искате яйцето да е по-твърдо, имайте малко търпение.
2. Ако яйцето е голямо, направете и дупката в хляба по-голяма, иначе ще прелее.
3. Може да поръсите с малко сол и пипер по желание, ако не използвате солено масло.
4. Не изхвърляйте изрязаното парче хляб - препечете и него и поднесете с тоста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ