Яйца по шотландски, обвити в кайма
Пържени кюфтета със сърцевина от цяло сварено яйце.
Необходими продукти:
- 4 сварени яйца
- 1 сурово яйце
- 400 г телешка кайма
- половин връзка презен магданоз
- 1 малка глава лук
- 2 скилидки чесън
- галета
- сол и черен пипер на вкус
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на много ситно лука, магданоза и чесъна. Смесете ги в купа заедно с каймата и галетата. Добавете и суровото яйце заедно със сол и пипер на вкус. Омесете хубаво.
2. Обелете варените яйца. Вземете едно от тях и го обгърнете с кайма така, че да се образува кюфте, чиято вътрешност да е цяло варено яйце, а обвивката да бъде не много тънък пласт мляно телешко.
3. Загрейте мазнината в тиган. Пържете четирите кюфтенца от всички страни до получаването на златиста коричка. Накрая намалете огъня, захлупете под капак за няколко минути, извадете и отцедете върху домакинска хартия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ