Ягодов крем със сметана и маскарпоне
Сметанов крем с ягоди, портокалови кори, мента и маскарпоне.
Ягодите отново са в сезон - сега са най-вкусни, а цената им - най-достъпна. Затова Миро от канал Готвене за начинаещи решава да покаже един бърз и лесен десерт с ягоди, който не се охлажда и се приготвя за по-малко от половин час. А веднага след това може да се хапва.
Около 400 грама ягоди се измиват, почистват от листенцата и се нарязват на кубчета. Заливат се с 2 с.л. захар, сока на половин лимон, 3 с.л. водка и се добавят няколко наситнени листенца мента. После се разбърква и се оставя настрана. В купа се изсипва една опаковка сирене маскарпоне от 250 грама и се добавя 80 г пудра захар. Разбива се на крем и постепенно се налива млечна сметана докато кремът придобие желаната консистенция и пухкавост. На финала се подправя с портокалови кори (вместо тях можете да заложите на крокант или ванилия) и се разбърква.
В купички се реди пласт крем, пласт ягоди, пак крем и пак ягоди. Украсата е по избор - листа мента, бишкоти, бисквити, крокант, целувки. И десертът е готов.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ