Регистрация

Ягоди с шоколад

Ягоди с шоколад
Лесно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 11010

Ягоди, потопени в бял шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет пресни ягоди
  • ¼ ч.ч. или малко повече натрошен полусладък шоколад
  • 1/8 ч.ч. или малко повече натрошен бял шоколад (по желание)
  • растително олио

Прибори:

  • 2 средно големи тенджери
  • готварско фолио

Начин на приготвяне:

За подготовката:

1. Измийте ягодите и изчакайте, докато изсъхнат. За предпочитане е да използвате големи по размер ягоди.

2. Поставете готварското фолио върху много плоска чиния или върху дъска за рязане.

3. Налейте достатъчно вода в съд и поставете на умерен огън.

4. Веднага щом съдът се затопли, изсипете в него полусладкия натрошен шоколад.

5. Разбъркайте шоколада.

6. Добавете няколко капки растително олио към шоколада. Не прекалявайте с олиото, така че шоколадът да не стане прекалено лепкав, когато прибавите ягодите.

7. Разбърквайте постоянно и проверявайте дали шоколадът се е разтопил напълно.

8. След като шоколадът се разтопи напълно, намалете огъня.

9. Вземете измитите ягоди и ги потопете една по една в шоколада. Дръжте ги за зелените дръжчици и ги потопете.

10. Изтръскайте всяка ягода от излишния шоколад и поставете ягодите върху фолиото.

11. Оставете настрана. Когато шоколадът започне да се затяга, приберете ягодите в хладилника.

12. Ягодите са готови за сервиране веднага щом се охладят в хладилника.

13. Ако желаете, може да украсите ягодите с бял шоколад. Подгответе съдовете за водна баня и разтопете белия шоколад.

14. Белият шоколад се затяга по-бързо от полусладкия шоколад, затова може да използвате повече зехтин.

15. Разбърквайте постоянно.

16. Намалете огъня, когато шоколадът се разтопи.

17. Потопете една вилица в белия шоколад и след това украсете ягодите с бели ивици.

18. Оставете ги да се охладят и след това ги приберете в хладилника.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
3
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта