Ябълков сладкиш с грис и много масло
Подобие на маслен щрудел на пластове без месене и бъркане. Сухите съставки просто се поръсват на редове между ябълките и маслото.
Необходими продукти:
- 220 г захар
- 190 г царевичен грис (или друг грис по избор)
- 140 г бяло брашно
- 700 г ябълки
- 1 с.л. лимонов сок
- 150 г масло
- 2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купа захарта, бялото брашно и гриста. Разбъркайте,
2. Ябълките обелете, почистете и рендосайте на едро ренде. Готовите стърготини разбъркайте с лимоновия сок.
3. Застелете тава с размери 20 х 20 с хартия за печене така, че хартията да полепне по дъното. Ако е необходимо, намажете с малко олио между хартията и тавата.
4. Рендосайте половината от маслото и разпределете сравнително равномерно по дъното. Използвайте добре изстудено масло, може и леко замразено.
5. Отгоре поръсете с 1/3 от сместа със сухи съставки. Върху тях празпределете половината ябълки.
6. Следва да поръсите отново с 1/3 от сухите продукти, върху тях да разпределите останалите ябълки, а върху тях - останалите сухи съставки. На финала рендосайте отгоре и останалото масло.
7. Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
8. След изваждане охладете, извадете от тавата, отлепете хартията и поставете пая в поднос. Поръсете през цедка с пудра захарта и можете да сервирате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ