Ябълков кейк с чай и ликьор
Кейк с желе и кокосови стърготини.
Необходими продукти:
За пандишпановия блат:
- 4 яйца
- 125 г захар
- 85 г пшенично брашно
- 40 г картофено нишесте
- 1 с.л. бакпулвер
- щипка сол
За пушна:
- 1/2 ч.ч. зелен чай
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. сладък ликьор
За ябълковото желе:
- 5 ябълки, обелени, нарязани на кубчета и задушени до желе
- 1 пакет ананасово желе
За украса:
- 60 г тъмен шоколад, разтопен
- 3 с.л. кокосови стърготини
- 3 с.л. бадемови стърготини
- 4 парчета сушено манго, нарязано
Начин на приготвяне:
1. Отделете жълтъците от белтъците.
2. Разбийте белтъците с щипка сол на пяна, след това добавете захарта, малко по малко, като продължавате да биете белтъците, после добавете жълтъците един по един и продължавайте да разбивате.
3. Пресейте брашното, картофеното нишесте и бакпулвера в отделен съд, разбъркайте хубаво и добавете малко по малко към белтъците много внимателно.
4. Изсипете тестото в тавичка за печене.
5. Печете в предварително загрята фурна на около 180°С, около 8 мин.
6. Оставете да се охлади и срежете на две.
7. Смесете необходимите продукти за пунша и полейте блата.
8. Направете желето според упътването на опаковката, но използвайте само половината вода (ако пише 2 ч вода на 1 пакет желе, използвайте само 1 ч вода).
9. Охладете желето, добавете нарязаните ябълки, разбъркайте хубаво, когато стане почти готово, го изсипете върху кейка и покрийте с другата половина на блата.
10. Разтопете тъмния шоколад и го изсипете върху кейка украсете с кокосови стърготини, бадемови стърготини и сушено манго.
11. Дръжте в хладилника около 2 часа и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ