Ябълков кейк с цели резени плодове
Сладкиш със слайсове ябълки и аромат на ванилия.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 200 мл мляко
- 8 с.л. с връх захар
- 4 с.л. олио
- ванилия - захар, екстракт, есенция
- 10 с.л. брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 3-4 ябълки
Начин на приготвяне:
1. В купа чукенте яйцата, добавете ванилията, млякото и захарта и разбийте на крем.
2. Прибавете олиото и пресейте брашното с бакпулвера. Разбийте отново до получаването на хомогенно тесто.
3. Застелете тава с размери 22х33 с хартия за печене - голям лист, който да обхваща дъното и стените. При необходимост го залепете с малко олио и намажете още олио върху него.
4. Изсипете кексовото тесто в тавата и нежно с шпатула го заравнете.
5. Измийте добре ябълките, защото ще се готвят с обелката. След това отрежете ядливата част от четирите страни като запазите неядливия център цял. Всяка от своеобразните четвъртини нарежете на тънки полумесеци.
6. Подредете полумесеците забодени със сърцевината надолу в сладкиша. Бодете до дъно, за да не се разпаднат, когато омекнат при печенето.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 40 минути.
8. След изваждане оставете да се охлади, похлупете с голяма дъска за рязане и обърнете. Отлепете хартията и сложете поднос върху кейка. Обърнете отново и вече можете да режете и хапвате.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ