Печени наденички с домашни рьощи и сос
Наденица с картофи и доматена заливка за ценители на вкусната храна.
Необходими продукти:
- 2 картофа
- 30 г масло
- сол и пипер
- 50 г червен лук или главичка шалот
- 1 с.л. олио
- 1 ч.л. къри
- 1 ч.л. червен пипер - още по-добре, ако имате пушен
- 1 ч.л. чесън на прах
- 8 с.л. кетчуп или барбекю сос
- 2-4 наденички
Начин на приготвяне:
1. Картофите рендосайте на едро ренде. Вземете в шепа част от стърготините и ги стиснете, за да пуснат водата си. След това прехвърлете в купа. Отцедете така всички картофени стърготини.
2. Овкусете със сол и пипер и залейте с 20 г от разтопеното масло. Разбъркайте много добре.
3. Разтопете в тиган на умерен огън останалото масло и намажете с него дъното на тигана (диаметър 24-28 см с незалепващо покритие). Изсипете стърготините вътре и заравнете, за да се получи картофена палачинка. Гответе 10 минути от едната страна и още 5 от другата. Обърнете с чиния, за да не се натроши картофената запеканка.
4. През това време направете напречни нарези в наденичките и ги пъхнете да се изпекат в загрята на 200 градуса фурна. 20-тина минути са достатъчни.
5. Наситнете лука. Сипете олиото в друг тиган, може и по-малък, и сгорещете на умерен огън. Запържете лука за 4 минути.
6. Добавете кърито, пипера и чесъна на прах. Бъркайте 2 минути. Залейте с кетучпа или барбекю сос и оставете да къкри 4-5 минути като периодично разбърквате.
7. Готовото картофено хлебче нарежете на парчета и прехвърлете в две отделни порции. Прибавете наденичките и за финал залейте със соса. Сервирайте и се насладете на баварска закуска, питателен обяд или лесна вечеря за двама.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ