Шоколадов сос с кафе
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3669
Топинг за сладоледи, палачинки и гофрети с шоколад и масло.
Необходими продукти:
- 180 г тъмен шоколад (поне 70% какао)
- 100 г масло
- 100 г захар
- 6 ч.л. вода
- 1 пълна ч.л. разтворимо кафе на гранули
Начин на приготвяне:
1. Сложете всички необходими продукти в купа и я потопете в тенджера с вода. Оставете на слаб огън.
2. Изчакайте всичко да се разтопи и чак тогава разбъркайте до гладкост.
3. Поднесете с ванилов сладолед.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ