Шоколадов сладкиш с масло и ядки
Кекс с бити белтъци и шоколад.
Лесен и много вкусен кейк с шоколад и ядки се готви в Кухнята на Звездев. Това е сладкиш на белтъчна основа с нежна текстура и аромат на фино смлени орехи и бадеми, който е подходящ за сутрешна или следобедна закуска, както и за прихапване в почивните дни или натоварения делник.
Първо се разбиват белтъците на сняг със захарта. Шоколадът с маслото се разтапя на водна баня и леко се охлажда. Ядките се смилат с малко захар и брашно в чопър докато станат на прах. Към белтъците се добавят шоколадовата и ядковата смес и брашното. Разбърква се с шпатула много добре. Полученото тесто се прехвърля в правоъгълна намаслена и набрашнена тава и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор само за 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ