Регистрация

Шоколадов сладкиш с масло и ядки



Шоколадов сладкиш с масло и ядки
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1215

Кекс с бити белтъци и шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лесен и много вкусен кейк с шоколад и ядки се готви в Кухнята на Звездев. Това е сладкиш на белтъчна основа с нежна текстура и аромат на фино смлени орехи и бадеми, който е подходящ за сутрешна или следобедна закуска, както и за прихапване в почивните дни или натоварения делник.

Първо се разбиват белтъците на сняг със захарта. Шоколадът с маслото се разтапя на водна баня и леко се охлажда. Ядките се смилат с малко захар и брашно в чопър докато станат на прах. Към белтъците се добавят шоколадовата и ядковата смес и брашното. Разбърква се с шпатула много добре. Полученото тесто се прехвърля в правоъгълна намаслена и набрашнена тава и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор само за 15 минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта