Шоколадов сладкиш със сърцевина от извара
Шоколадово суфле с крем от извара и кокос.
Необходими продукти:
За сърцевината:
- 250 г извара
- 2 жълтъка
- 50 г захар
- 2 с.л. с връх галета
- 50 г кокосови стърготини
За шоколадовата обвивка:
- 4 яйца
- 60 г захар
- 50 г шоколад
- 2 с.л. с връх брашно
- 2 с.л. с връх галета
- 3 с.л. какао
- 2 пакета ванилова захар
- 1 щипка бакпулвер
- разтопен шоколад за заливка по желание
Начин на приготвяне:
1. Изсипете в купа изварата, добавете жълтъците и захарта и разбийте с миксер. Добавете кокосовите стърготини и галетата и разбъркайте на ръка до хомогенизиране.
2. Шоколада разтопете.
3. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с 30 г захар на крем. Добавете какаото, брашното, бакпулвера шоколада, ваниловата захар и галетата. Разбийте отново.
4. Разбийте белтъците на пяна с 30 г захар. Прехвърлете ги при жълтъчната смес и разбъркайте на ръка.
5. В намаслена тава на дъното изсипете 1/4 от шоколадовата смес. Оформете с ръце топчета от изварата и подредете отгоре. Залейте с останалата шоколадова смес.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-тина минути.
7. По желание след изваждане и охлаждане залейте с 50 г разтопен шоколад, смесен с 10 г масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ