Шоколадов пудинг с тофу
Десерт с шоколад и соево сирене.
Необходими продукти:
- бучка меко тофу
- около 100 г тъмен шоколад
- около 100 мл сметана
- малко масло
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото на водна баня или в тенджера с двойно дъно. Добавете сметаната заедно с натрошения на парченца шоколад. Разбъркайте докато всичко се разтопи и се получи гладък крем.
2. Отцедете много хубаво тофуто и го нарежете на малки кубчета. Сложете го в блендер и го пюрирайте. Може да го намачкате и на ръка, но в блендера ще стане по-гладко.
3. Добавете го при шоколадовата смес и разбъркайте до хомогенност.
4. Сложете в купа и оставете в хладилника докато се втвърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ