Шоколадов кекс с малини
Малинов кекс в стил торта с шоколад, какао и бадеми.
Необходими продукти:
- 75 грама тъмен шоколад на парченца
- 75 грама пресни или размразени малини
- 75 грама масло
- 2 яйца
- 55 грама пудра захар
- 30 грама настъргани или смлени бадеми
- 30 грама какао на прах
- 30 грама пресято брашно
- мазнина за намазняване на тавата
За украса:
- пресни малини
- пудра захар
- листенца мента
Начин на приготвяне:
1. Пуснете фурната да се загрява на 180 градуса. Пригответе си тава за печене на торта с намазнено дъно.
2. Пуснете маслото и шоколада да се топят на водна баня и ги разбърквайте периодически докато се получи хомогенна смес. Дръпнете я от котлона да изстине малко.
3. Измийте малините и ги минете през сито, тензух или цедка.
4. Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците със захар до получаването на кафеникав крем.
5. В крема добавете бадемовото брашно, малиновото пюре, маслено-шоколадовия сос, брашното и какаото.
6. Разбийте белтъците на пяна и ги добавете в сместа. Изсипете всичко в намазнената формичка и печете за 25 минути. След това охладете за 1 час.
7. Гарнирайте тортата с малини, като можете да ги използвате цели или да ги претриете на пюре, както вече направихме. След това поръсете с пудра захар и украсете с листенца прясна манта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ