Шоколадови домашни бисквити с орехи и канела
Тунквани орехови хапки с маслено тесто.
Необходими продукти:
- 500 г брашно
- 1 голяма бучка масло
- 1 пакет канела
- 200 г захар
- 1 яйце
- 1 бакпулвер
- 100 г смлени орехови ядки
- 200 мл течен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Омесете тесто от брашното, канелата, захарта, яйцето, бакпулвера, смлените ядки и маслото, като го добавите студено и настискате хубаво. Ако се наложи, прибавете малко вода.
2. Тук можете да използвате формички за сладки, но аз оформям приплеснати топчета с ръце, защото след заливката с шоколада, формите почти не си личат.
3. Печете на 180 градуса за 20 мин., или ако ги предпочитате по-загорели, можете да държите и малко повече. Добре е да постелите тавата с хартия за печене, за да не рискувате да залепнат сладките.
4. Когато са готови, ги преместете в огнеопорен съд, който да е висок, но не и широк. Не ги подреждайте, а ги разхвърляйте хаотично в него, така че да се застъпват. Сипете част от шоколада и върнете във фурната. След 5 мин., когато се е разтопил, разбъркайте сладките, сипете още шоколад и отново ги приберете. След 2-3 мин. повторете упражнението, за да сте сигурни, че шоколадът ги е залял добре.
5. Оставете ги да застинат хубаво и се насладете на домашните си туквани курабийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ