Регистрация

Шоколадови бонбони с цял лешник

Шоколадови бонбони с цял лешник
Лесно   |   Порции 50 броя   |   Видяна: 1515

Домашни бонбони с шоколад и лешници.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г тъмен шоколад
  • 150 г млечен шоколад
  • 50 лешника
  • 2 жълтъка
  • 120 мл готварска сметана (незаквасена)
  • 120 г масло
  • топинг по желание (кокосови стърготини, едра сол и др.)

Начин на приготвяне:

1. Натрошете шоколада на кубчета, сложете ги в касерола или уред за готвене на водна баня и разтапяйте като бъркате до получаването на гладка смес. Не бива да завира, а само да се разтопи и да се смесят идеално двата вида. Веднага щом това се случи, махнете от огъня.

2. Постепенно в топлия шоколад добавяйте маслото и разбърквайте докато се разтопи и то.

3. Сметаната разбийте на гъста пяна.

4. Жълтъците разбийте, прибавете в тях 1/3 от шоколадово-малената смес и след това пресипете при останалия шоколад.

5. Добавете и сметаната и разбъркайте нежно с шпатула.

6. Разпределете част от сместа във формички за бонбони. Напълнете ги до средата. След това поставете по цял лешник (без черупката, разбира се) и залейте с останалата смес. Отгоре украсете с декорация по желание (не е нужно да го правите).

7. Приберете в хладилник за 2-3 часа преди първото поднасяне. След това съхранявайте само  хладилник, защото на стайна температура започват да омекват.

Източник: lohka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта